Теорија завере


„Теорију завере“ сматрам етикетом која има за циљ да дискрeдитује, омаловажи и чак исмеје све људе критичког духа који нису приклоњени „званичним и неприкосновеним истинама“ Светских медија, званичног дискурса „истине“ водећих Светских држава и држава уопште. Тиме се жели да се постигне циљ да се створи „послушна маса“ која ће само да верује у „званичне истине“ беза икаквог размишљања јер забога „кад они то кажу, то мора да је истина“…“неће ваљда да тако одвратно лажу“…и да се тако прикрију лажи, обмане и преваре тих истих „гаранта“ истине.

Чим се неко критичког и слободног духа „усуди“ да, својом анализом на основу релевантних чињеница и аргумената на основу догађаја и факата који су неоспориви чак и од тих „гаранта“ истине, доведе у сумњу… одмах му се у недостатку контра аргумената прилепи, то је теорија завере…!

Ово је само мали увод у „теорију завере“,а у следећим текстовима само ћу разјашњавати целу ту ствар онако како је ја видим, са адекватним детаљима и објашњењима…

7 реаговања to “Теорија завере”

 1. stojan Says:

  hocu da primama postu

  • Nebojša Says:

   Ако желите да се путем електронске поште претплатите на праћење сајта и најновије чланке, потребно је само да горе на врху сајта, десно, у рубрици:

   „Пријава за праћење сајта преко е-поште“

   Убавите ваш email и притиснете „Пријави ме!“

   Систем WordPress-a ће вас потом обавештавати на ваш мејл о најновијим чланцима
   Ако је то то што ја мислим…?

   Поздрав

 2. ana Says:

  Mozete li ove filmove/dokumentarce da oblavite na Vasem sajtu?
  Ne znam gde bih ih stavila tako da Vas molim da ih premestite tamo gde treba. Ovo je samo prvi deo svih ovih filmova koje sam nasla na netu a koji govore o tome koliko su Biometrijske licne karte stetne, novim satanskim cipovima koje zele da ugrade u nas kako bi nas lakse kontrolisali, pratili i sl.

  Nadam se da cete ih i Vi sami pogledati na youtube

  Нови светски поредак 1,Novi svetski poredak 1

  Digitalni Andjeo 3 DEO 1 od 4.avi

  Zig zveri 01 – „Digitalni andjeo“ – 1. deo (1/13)

  Proročanstvo Starca Gavrila mnogostradalnog

  • Nebojša Says:

   ana,

   Ево кодирао сам ове ваше линкове како треба, тако да се сад ти видео прилози могу гледати и овде, где сте их Ви поставили. Иначе, гледао сам доста материјала око тих чипова, а има доста тога и на мом сајту. Ево два линка где се то може пратити, има и видео прилога. То је:

   Жиг звери – електронски логор! и Жиг звери-VeriChip!

   Иначе, ми смо се у Србији изборили да човек може сада да бира, тога сад има у закону. Значи, ко жели личну карту без тог биометријског чипа, кад попуњава формулар за личну карту то треба да нагласи, да штиклира ту ставку.

 3. Ilija Says:

  Super je sto smo se mi izborili za licnu kartu bez cipa, ali je sada vreme da se pravoslavna crkva cvrsto odluci da stane protiv zakona o biometrijskim dokumentima (po kome ce svi do 2011. morati da imaju cipovanu) i da u toj odlucnosti pozove sve moguce organizacije i sto je najbitnije NAROD, i onda ce morati da odustanu od tog zlog plana.

 4. ana Says:

  Ovo nije tacno jer sve biometrijske licne karte su lose bili sa ili bez cipa ali to ce svima i biti jasno kad odgledaju ove filmove. Kao sto bar kod ima tri sestice, ona tri slova w kad kucate ime sajta (w je br. 6 u hebrejskoj religiji), tako i gomila drugih stvari ima u sebi tri sestice koje su ustvari prizivanje satane. Pored ovoga guraju nam sad i novu religiju http://www.tangle.com/view_video?vie…2a32b070d28ff5

  U svakom slucaju drago mi je da ima jos ljudi koji se bore za istinu i koji veruju u Boga.

  • galacmladen Says:

   Nebojsa,ja sam ovo ovde stavio a ti odluci gde mu je mesto. Ovo je odlomak a ceo tekst je objavljen na sajtu Borba za veru

   СМРТ ИНТЕРНЕТА

   Проблем шпијунирања грађана и упада у њихову приватност (чак ни подаци о болести грађана нису више под заштитом лекарске тајне), напросто је експлодирао прошле недеље када је Доњи дом британског Парламента усвојио, по хитној процедури и без шире јавне дебате, драконски предлог закона о контроли интернета. Закон даје влади право да наметне рестрикције и „филтрира“ сваки веб сајт за који владајућа бирократија оцени да није пожељан за јавно конзумирање.

   Предлог закона под наизглед неутралним насловом „Дигитални економски акт“, прогуран је експресно, у ноћне сате (10. априла), непосредно након што је премијер Гордон Браун објавио да ће се редовни парламентарни избори одржати 6. маја. Влада је, тако, ову широко непопуларну меру убацила у такозвани „пакет брзог прања“, познатог као процедура експресног усвајања закона и прописа у кратком интерегнуму, између објаве датума парламентарних избора и распуштања Парламента, када замире свака легислативна активност.

   Велики Брат је овог пута био не само експедитиван него је био и у сагласју са опозицијом која очекује да ће 6. маја преузети власт. Тако су и владајући лабуристи и најјача опозициона партија (конзервативци) сложно подржали предлог закона који je коментатор, Чарлс Артур, насловио у његовој колумни са „Смрт интернета“.

   Предлог закона (само формално треба да га још ратификује Дом Лордова) прошао је последњу процедуру са 189 гласова „за“ и само 47 гласова „против“.

   „Сложна браћа“ су „до сада незабележен удар на слободу речи“ (Гардијан) образложила потребом да се, пре свега, уведе ред и спречи масовно незаконито скидање и пиратерија ауторских права, музичких и филмских, индивидуалних и корпоративних аутора. Мада је јавна тајна да је мера изгласана након интензивног лобирања заинтересованих корпорација и „обрађивања“ посланика у Парламенту.

   Тако, једна клаузула Закона даје право министру за трговину и бизнис да нареди блокаду „станице“ на интернету, за коју се оцени „да је била, да јесте или да би могла“ да се бави незаконитим копирањем, односно крађом ауторских права.

   Закон, такође, даје право министру унутрашњих послова да нареди скалу „техничких мера“ провајдерима да блокирају сајтове за које господин министар сматра да их треба ућуткати. Казнене „техничке мере“ су:

   • а) Лимитирање брзине или других капацитета сервиса;
   • б) Спречавање абоненту да приступи одређеним сервисима;
   • в) Потпуна суспензија сервиса
   • и

   • г) Свако друго лимитирање провајдерових услуга абоненту.

   Речју, Велики Брат ће од сада имати моћ да присили провајдера да ограничи или потпуно укине приступ абонента одређеним веб сајтовима или, чак, да му у потпуности блокира приступ интернету, уколико Брат одлучи да тако треба.

   ПРИВАТНА МИЛИЦИЈА

   Није потребна превелика интелигенција или политичко образовање да се уочи да је на делу иста процедура као и серијско сузбијање других грађанских слобода, које се у „колевци демократије“, и на Западу уопште, изводи под великом заставом заштите грађана у рату против терора. Само што је у случају „смрти интернета“ наслов узурпације борба против пиратерије, а у име заштите ауторских права.

   Практично, Закон о „смрти интернета“, а према једном коментару у „Дејли Мејлу“, представља „свилену омчу демократије“ око врата и абонената и провајдера интернет сервиса, који ће од сада, за рачун и у име владајуће политичке елите, контролисати, ограничавати и шпијунирати своје абоненте тиме што ће провајдери – и то стоји у Закону – обавезно морати да чувају сву евиденцију, сваког веб сајта који су посећивали и материјале које су „скинули“. А провајдери који одбију да се баве овим послом шпијунаже за Великог Брата биће кажњени са 250 хиљада фунти!

   Ако, с друге стране, влада, преко своје специјалне канцеларије за контролу, нађе да је, у неком случају, код индивидуалних корисника интернет сервиса реч о незаконитом копирању музичких и филмских материјала, виновнику ће – стоји у једном параграфу – бити, на пример, трајно укинут бродбенд сервис и још ће да плати казну од 50 хиљада фунти.

   Кори Дектроу, експерт за законодавство на подручју ауторских права, упозорава да нови закон даје, такође, министру унутрашњих послова власт да по сопственој вољи наметне цео спектар нових казни, без дебате и провере у Парламенту. То, како каже, укључује чак и увођење „приватне милиције“ која би имала овлашћења да преступнике лиши интернета, да шпијунира мрежу, да наложи затварање одређених сајтова и – на крају – нареди укидање веб сајта. „Упркос томе што Закон носи наслов ‘дигиталне економије’ он не садржи ама баш ништа што би стимулисало економију сектора о коме је реч, него је смишљен да контролу интернета пребаци у руке владе, да омогући политичкој бирократији да арбитрарно упада у слободу грађана, а да скрива своје информације од јавности, када год јој то одговара“.

   ВАНРЕДНО ЕЛЕКТРОНСКО СТАЊЕ

   Према информацијама објављеним у британској штампи, преко 20 хиљада грађана је у току прошле седмице упутило писане протесте њиховим посланицима у Парламенту. Негодују против усвајања Закона и брзине са којом је (у глуво доба ноћи) прогуран кроз парламентарну процедуру.
   „И поред ових протеста, интервенције јавности наишле су на глуве уши у Парламенту, а влада добила могућност да зада смртоносни ударац последњем реалном остатку слободног говора у овој земљи“, написао је коментатор Стив Вотсон, дан после усвајања закона „о смрти интернета“. Закон је, пак, само продужетак једног стратешког пројекта владе, усвојеног пре две године (2008). „Пројект успоставља“ до сада незабележену власт (САН) над приватним информацијама грађана… Централни део плана је пуна контрола над електронским порукама, телефонским разговорима и интернет активностима, а све под крупним насловом „План за очување националне безбедности“ (у рату против терора). Једно поглавље пројекта насловљено је са „Програм модернизације пресретања информација“. У центру овог програма је главни национални штаб за пресретање комуникација у Челтенхаму. У име борбе против тероризма програм (када буде комплетиран) предвиђа и потпуно покривање „бубицама“ свих електронских комуникација на Острву. Планирано је да се наједном месту магационирају све ове милијарде података.

   Првобитно је било предвиђено и да, додатно, провајдери интернет сервиса морају да трајно држе у меморији све своје електронске комуникације. Након општих протеста јавности, влада се повукла, али само за корак, па је тадашња министарка унутрашњих послова, Џеки Смит, објавила да ће провајдери, уместо трајно, информације морати да чувају само 12месеци!
   Лондонски „Тајмс“ је, међутим, недавно провалио детаље о постојању владиног тајног плана о масивној контроли интернета. Радни наслов плана је, како лист наводи, „Господарење интернетом“. Лист, шта више, открива да је план већ активиран преко Центра за пресретање, да кошта „неколико стотина милиона фунти“ и да је све урађено уз помоћ и у кооперацији са америчким војним гигантом „Локид Мартин“ и британском фирмом „Детика“, нашироко познатом по пословним везама са обавештајним агенцијама.

   Тренутно, према британским законима, свако пресретање комуникација у земљи мора да буде писмено одобрено и потписано од стране министра унутрашњих послова или функционера његовог ранга. Само грађани који су предмет посебног интересовања полиције и служби безбедности, могу да буду подвргнути мерама електронског праћења.
   Па и поред овога, тренутни пропис који се ослања на такозвани Акт о регулисању истражних надлежности, дозвољава знатном броју владиних агенција приступ подацима похрањеним код провајдера у Британији.

   За сада је непознато до које фазе је стигла примена тајног плана о „господарењу интернетом“, али када се план приведе крају сваки корисник интернета треба да – како је планирано – добије свој јединствени идентификациони код (ИД), магациониран уједном централном владином компјутеру. Државне агенције, као што су полиција и службе безбедности, имаће приступ свим овим идентификационим кодовима „ако то затраже због потребе борбе против криминала и терора“.

   Напад на интернет као део пројекта Великог Брата за пуну контролу над грађанима, није, међутим, британска ексклузива (сличне мере се већ спроводе у Аустралији и на Новом Зеланду). Неке земље Европске уније (Немачка), као и Финска и Данска, такође су предвиделе блокирање или лимитирање приступа интернету и употребу „филтера“, по узору на мере у Ирану, Сирији, Кини и другим „опресивним друштвеним системима“.

   У априлу су два америчка сенатора изнела у Конгресу предлог прописа који председнику САД-а (у овом случају Обами) даје одрешене руке да прогласи „ванредно електронско стање“, да затвори или лимитира интернет саобраћај у свакој интернет мрежи, а „у интересу националне безбедности“.
   Да ли је, како алармира поменути Вотсон, већ на делу први чин „смрти интернета каквог га знамо“, остаје отворено. Оно што није дискутабилно јесте офанзива Великог, глобалног Брата да фингирањем бриге за безбедност грађана, борбе против терора и – на концу – наводног просперитета демократије, свеже омчу око врата демократије. Само што јој је ткање омче, за сада, свиленкасто.

   Извор: „Печат“, бр.110, 16. април 2010.
   Приређивач: „Борба за веру“


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: