Шта причаш то бре… то је теорија завере…!


Да… обично се тако прилепи та етикете „теорија завере“ од стране некритичких присталица „званичне, гарант- истине“ људима који још сумњају и размишљају својом главом, а у недостатку адекватних аргумената да им се контрира аргументима, осведоченим чињеницама и да тако у здравом полемичком дијалогу аргументује своје тврдње.

Не, они из чиста мира „опиче“ – то је теорија завере, и тачка…! Шта сад ту има да се полемише, јер ако су званични медији рекли да „је то тако“, онда је тако бре…!

Прво и последње…. ја не верујем у „теорију завере“, ја верујем у ЗАВЕРУ…! Не треба сада ваљда објашњавати да је завера чин и дело које је одувек постојао у људским друштвима…? Завера је као кажњиво дело присутно у кривичним законима свих држава, па и Србије, то је факт!

Не морамо да гледамо у речнике да би знали шта је завера, но хајде да и то кажемо…ШТА ЈЕ ЗАВЕРА? Завера је чин и тајно планирано дело појединца или групе људи , које је противно интересима неког појединца или неке одређене групације људи и у складу је са тајним и скривеним интересима извршиоца завере. Да би завера успела, она нужно мора бити тајно планирана, иначе ако желиш велику заверу да изведеш и јавно објавиш….. „за месец дана убијам краља Мргуда“, хмм… „мало сутра…“. Да пођемо од великих завера, тајно планирана дела која имају погубан карактер, називамо их – АТЕНТАТ… – атентат на Кенедија је завера… – атентат на краља Александра Обреновића је завера… – атентат на Зорана Ђинђића је завера….

Постоје и завере од стране обавештајних служби (CIA) против одређених држава, или државника, па онда својим тајним радом жели да то спроведе у дело.Принцип рада свих обавештајних служби је заверенички, тајни, шпијунски, конспиративни, то је свима јасно…! У индустријски развијеном свету без завере (индустријска шпијунажа) тешко може да се и замисли пословни успех, завера је постала саставни део стратегије сваке велике компаније, итд…итд…!
Постоје и обичне завере нас обичних малих људи, а неке су и „слатке“ са позитивним ефектом, рецимо…годинама ниси честитао жени годишњицу брака, желиш да је обрадујеш и да унесеш свежину у свом браку, и тако испланираш читав мали тајни сценарио са одређеним људима, да она и не слути шта се догађа, кад оно… ти јој уз велику гламурозну помпу честиташ годишњицу..! Она је у „шоку“…. али сузе радоснице крећу саме од себе, можда и „провала облака“… нешто лепо се догодило…! Затим…“скривена камера“ на ТВ-у са познатим звездама, шта је то него слатка мала завера, где се сви ми смејемо, па на крају и сама „жртва…“.

Е, сада да се вратимо на саму тему, зашто се поједини људи етикетирају са етикетом „теорија завере“, зашто се испред речи „завера“ ставља реч „теорија“, и самим тим се на неки начин оптужују да трабуњају,да не говоре истину, да су чак и умоболни….? Човек рецимо даје сасвим конкретне аргументе, очигледне чињенице, многобројне чињенице које говоре о реалним догађајима који се се догодили у пракси и које су неоспориве од обе стране, а они, присталице „гарантоване званичне истине“ одмах „пљуну“ и прилепе ти.. „теорија завере“, без и једног аргумента, без објашњења у аргументованој полемици…!??

Ти им кажеш, ок.. ти кажеш да то што причам, то је „теорија завере“, добро… онда оспори тачност мојих аргумената неким својим контра аргументом …! Јок брате, они само аутоматски блебећу попут CD-а… „то је теорија завере“… „то је теорија завере…“…знајући да су на путу „званичног дискурса истине“ и да су на „безбедном“ терену, чак ће можда и да их хвале, а не да буду „црне овце“ које сумњају у „званичне истине“…

Дакле, реч „теорија“, испред „завера“, има за циљ да укаже да све што одређена особа прича, оповргавајући и сумњајући у неку „званичну истину“, све то нема везе са животом, праксом, да је тај човек нешто као умоболан и бунца, и све је у границама некакве теорије…
Те „званичне истине“ су понекад тако смешне, површне и лако обориве егзатним аргументима! А то се управо чини на исти начин као што полицијски инспектори испитују неко мистериозно убиство, пљачку… повезују се егзактни чињенични елементи, необориви у доказном поступку, прикупљају се докази који су међусобно повезани и упућују на „прави траг“ и кад је „слика јасна“, доказивање истинитости на суду је техничко питање.

Али кад истим методом покушаш да истражујеш у „неприкосновене истине“, да докажеш да рецимо Напад на С.Т.Ц нису организовали Арапи, о нее… онда је то теорија завере…!??

Како ћеш да осудиш Империју која све то фабрикује, она контролише све, она одређује све, и ко је „пријатељ“ и ко је „непријатељ“, ко је „добар“, а ко „зао“, ко је „жртва“, а ко „агресор“… она је недодирљива, нема шансе…!

Зашто се то догађа…? Зашто је лако лагати обичног човека…? Велике лажи су увек лако успевале, јер се прво створила илузија код обичног човека као и код интелектуалаца такође, да смо ми нека морална и одговорна цивилизацијa: „неће ваљда баш тако срамотно да лажу, не.. то је немогуће…“, а при том се дубоко и катастрофално превиђа оно што сви „гурају под тепих“, а то је, да људски род, да наша „цивилизација“ већ одавно „сече грану на којој седи“, људи који руководе тиме, у чијим рукама је неприкосновена власт су најодговорнији,… уништавају се елементарни облици живота немилосрдно, од чијег опстанка зависе и животи људске расе, загађује се ваздух, вода, храна, планета, уништавају се шуме, биљке, животиње (кад број слонова остане на три, људи ће изигравати „хуманитарце“, ставиће слонове у неки резерват и поносно ће, али иронично говорити.. „спасили смо једну врсту“…) воду људи све више пију из флаша.. а о непрекидној репродукцији, насиља, ратова, дрогираната у све већој галопирајућој трци за профит, престиж, да и не говоримо… на деструкцији живота се зарађује, загаде ти воду, па ти после продају „Coca-Colu“, воду у флашама.. и шта сад после свих ових истина које знамо сви…? Трујући животну средину, храну, све живо, од некада здравог и отпорног човека, направљен је „мутант“, који не може да издржи ни 3-4 дана без лекова ..! И кад се све ово што сам причао узме у обзир, људи опет наивно мисле…

„Неће ваљда тако гнусно да лажу..(!?).. не бре, па ми смо цивилизација, јесте лаже се, није да није, има свакаквих гадости, али неће бре ваљда да убијају своје људе (09.11.2001)…? „…после толико примера људи и даље „верују“ и забијају главу у песак….!?? Попови човека плаше да „ако не живи како треба“ после смрти идеш у пакао, а заправо ми живимо у паклу одавно, а тај пакао се зове „Планета земља“!

На доста форума дао сам тему о нападу на С.Т.Ц и Пентагон, са жељом да видим да ли ће људи аргументовано да ми контрирају или не. Прескочићу оне форуму који имају слично мишљење као ја и даћу вам пример дискусије са једног форума, није битно ког, где сам покушавао да наведем људе само да гледају снимак који сам дао и на основу тога да оповргну моје мишљење да је то превара, или да се сложе, али не…!

Људи се напросто плаше да кажу своје мишљење које није у прилог „званичним истинама“ па чак и кад се имају необориви аргументи, јер су онда они „против свих“, а њих ће осуђивати друштво, средина у којој живе, они који су хипнотички „опијени званичном истином…!“

Ево тог мог поста, због кога сам проглашен да ширим теорију завере.
Напомена: Црвеним словима су моји садашњи коментари тог поста, све остало је аутентично…

Мој пост „Напад на Пентагон“

9 реаговања to “Шта причаш то бре… то је теорија завере…!”

 1. MeMenTo Says:

  Uh, brate, koliko sam puta do sada cuo da neko tako podrugljivo prokomentarise „Ti opet o nekoj teoriji zavere.“

  Interesantno je i to da su te osobe pretezno „europejski“ opredeljene i da to uvek kazu u nedostatku argumenata.

  „Ko ima usi cuce, ko ima oci videce“ kaze Sveto Pismo …

 2. Nebojša Says:

  U pravu ssi brate,

  Ti ih uputiš na video snimak ,da gledaju i razmišljaju,a oni samo etiketiraju,a istina će oči da im istera…!

  To su ti one face koje možeš da lažeš poput dece kad uveče treba da ih uspavaš,pa im pričaš bajke za laku noć,i oni tada „mirno spavaju…spavaju..“…prava milina za lažove. 🙂

 3. ruza Says:

  Stvar je u tome da oni koji pricaju da je sve to teorija zavere oni veruju da je raj na Zemlji (oni ne vide ovaj pakao na zemlji, niti ih intersuje), tako ih uce razne sekte (Jehovini svedoci), bili oni u njima ili ne.

  Popovi ne plase coveka vec govore da treba da zivi moralno da bih ovaj svet mogao opstati (da bi nekako smanjli ovaj pakao na Zemlji),inace ce covek sam sebe unistiti. A one koji ne zive moralno da se pokaju i vrate na pravi put.

 4. Nebojša Says:

  Zdravo ruza,

  Da,u pravu ste,sekte samo plaše ljude i drže čoveka „paralizovanog“.Popovi lepo i istinito pričaju kada govore čoveku da se treba vratiti moralu,poštenju,istini…osnovnim postulatima smisla ljudskog života,u protivnom, čovek neće biti više čovek,ljudsko biće,već „čovekolika zver“…

  Ironija ovog života čoveka na prelepoj Planeti zemlji je ta,da se sve više ljudi plaši da kad umru,kad odu na „onaj svet“,da ne odu u pakao,ali kada bi se malo bolje osvrnuli,videli bi da žive usred pakla koji je ljudski rod sam stvorio….
  Stvorimo lep i miran žovot na zemlji,protkan ljubavlju i razumevanjem,i onda neće biti problema sa „onim svetom“…

 5. Boris Says:

  To sto neko lupi etiktu, da je nesto teorija zavere, ne znaci da zavera ne postoji, naprotiv, daje se mogucnost da je tema i analiza istinita… sami sebi skacu u stomak tim etiketiranjem…
  Isto kao sto i mi mozemo da nazovemo globalisticko-liberalne tokove teorijom zavere, samo na svu srecu, svesni smo da tu nije u pitanju teorija, nego realno stanje stvari na delu!
  Druga strana, koja lansira epitete o teorijama zavere nije vise ni u sebe sigurna, a kamo li u ovu stranu…

  U poslednje vreme, raduje me kad procitam neki komentar, i etiketiranje kao teorija zavere… znam da je pogodak bio u oko i da ima nade…

 6. Radovan Says:

  Prije nego li bilo šta napišem samo da vas pohvalim jer ovakva mjesta na koja povremeno, valjda bižijom promišlju, naiđem u ovovm virtelnom svijetu su prava otkorovenja,radujeme se što postojite.

  Potpisujem tvoj tekst o „ZAVJERI“ jer sam i sam nakon godina istraživanja doša do istog zaključka, da ne postoji teorija zavjre nego istinska i prava „ZAVJERA“.Problem kod većine ljudi je da očekuju nekoga konkretnog krivca u „Kartezijanskom “ smislu,na kojeg mogu uprijeti prst.
  Informaciono polje u kojem se nalazi velika većina ljudi danas im apsolutno onemugućava logično i racinalno razmišljanje o sebi i okolini.Rekao bi da je čovjek izložen, još u porodici kroz vasapitanje,potom kroz obrazovanje i naravno nezaobilaznu religiju,jednoj vrsti programa koji svako racionalno razmišljanje o tome da neko nama manipuliše biva blokirano emocijama.Emocije u tom trenutku blokiraju dalje racionalno i logično razmišljanje te takvi ljudi burno i emotivno reaguju na svaki pomen onoga što je izvan samog programa.Objasniti nekome da postoji zavjera izvan istoriskog konteksta je praktično nemuguće i za to su potrebni vrijme i energija.

  Još jedna stvar po meni zbunjuje ljude a to je velika količina dezinformacija kojima su izloženi kroz zvanične medije i naravno veoma mala prisutnost istinitih informacija
  koje su uglavnom dostupne na internetu koji se takođe u medijima nastoji diskreditovati kao mjesto na koje se dobijaju istinite informacije.

  Skup velikog broja tajnih i javnih organizacija te korporacija
  koji se veoma brzo prilagođavaju civilaziciskim promjenama i preoblikuju se iz jedne organizacije u drugu dok cilj uvjek ostaje isti „Kontrola,carstvo novca,moć“.Naravno sve su međusobno povezane i ako se ta veza nemože vidjeti odmah.I kako bi rekao Danijel Estulin „Taj sisitem je samoobnovljiv on je prava paukova mreža finansiskin,političkih,vojnih i industriskih interesa u čijem središtu je mletački bankaski model“
  Ukoliko shvatimo da u svijetu postoje oni koji upravljaju zbivanjima i dalo više onih koji reaguju na ta zbivanja,onda ćemo daleko lakše razumjeti da je „ZAVJERA“ u toku.

  Zdravlja svijetlim mislima vašim.

 7. Kasius Says:

  (Citat) Pojedinac je hendikepiran kada se susrece sa teorijom zavere, jer je ona toliko monstruozna da ne moze da poveruje da je istinita. Edgar Huver Direktor F.B.I.

 8. galacmladen Says:

  Teorija zavere vec nije vise teorija ona postade aksiom palih andjela i pogiblih ljudi.
  Pogledajte ovaj video o tom savezu i spasavajte se.
  Video ima 14 delova
  http://bit.ly/g5IYvJ

 9. zdravko Says:

  Kod nas u Srbiji samo groblja dobro fukcionisu


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: