АТЛАНТИС


Ми увелико живимо у ери имбецилних и одвратних глупости, парадокса, немогућих апсурда за које смо мислили да постоје само у Орвеловој књизи, али то је све сада  нажолост сурова стварност живота људске цивилизације, која далеко превазилази све Орвелове визије…!

Све је то руковођено тоталним падом свих моралних вредности и начела достојна човека… Уз заглупљивање људи путем строго контролисаних медија, то се све организовано спроводи од невидљиве руке владара Планете и контролола свега и свачега, не би ли створили масу полуидиота и зомбираних људи које је лако контролисати, како њих тако  самим тим и целих држава.

У Свету доминира царство деструкције, владавина насиља у разним облицима и формама, … ратови, тероризам, организовани криминал, мржња, примитивизам, лаж..

Лаж је већ постала опште прихваћена од обичног човека као нешто „нормално“ и помирио се са тим без борбе за истинским вредностима, вероватно је изгубио чак и жељу да се бори за вредности које једино дају смисао животу, а то су: истина, правда, солидарност, хуманост, знање, игра, природност….човек је потпуности „смрвљен“, поражен и понижен…!!

То се није десило случајно, само ос себе… вековима се манипулисало човеком у свим друштвима путем образовања, друштвених институција, званичног дискурса, цркве… манипулација се са напретком технике и комуникације непрекидно усавршавала и то је једино што је људски род усавршио, манипулацију, направити од човека послушног робота који ће „систем вредности“ добровољно прихватити не схватајући да је изманипулисан…

Напредак технике, науке, техницизма не сматрам човековим напредком, већ напредком и развојем ствари….

Ок… не живимо више у пећини, побољшали смо то, имамо куће, станове, телефоне, возимо се бусом, имамо аутомобил, летимо авионом, имамо ТВ , али… шта је са нашом психом, душом, умом, има ли ту неког напредка, раста…??

Осим ретких појединаца, то више није наше, ми смо постали само непомичне марионете у рукама најсуптилнијих манипулатора који су одувек знали да је кључ манипулације у овладавању људским умом…!! Манипулација је достигла савршенство, она није више потребна, путем медија треба само одржавати „стање ствари“ и сервисирати роботе, замениш једну мисао другом и тако…!

Ко има контролу информације, тај има све, има сву моћ „дизајнирања“ људске свести и понашања!

SNN, CBS, BBC, FOX, РТС, ПИНК, Б92 и разни свуда у свету микро-макро медији , повезани су ко пупчаном врпцом, то су „близанци“… што мисли један то мисли и други, само су им другачија „саопштења“ и форма лажи, али све је то у рукама и под контролом манипулатора, пар моћних идиота …!

Без обзира што је слика тако црна, није све још изгубљено!

У свету још постоје морални и поштени интелигентни људи који схватају о чему се ради и који раде на томе да „пробуде“ тог успаваног човека који чучи у том беспрекорном роботу као ситни шрафић.

Али наравно, ти велики елитни људи то што желе да саопште успаваном и зомбираном човеку не могу да ураде преко SNN-а, BBC-ија или сличних великих медијских кућа које контролишу манипулатори, већ на алтернативним медијима и емисијама које уређују њима сродни људи…

Нема много тих медија и емисија, али их ипак има, а ти људи који то уређују су пионири у борби за истину и раскринкавању лажи и манипулација људским умом…!

Што се тиче електронскиух медија у нашој Србији, ту влада тотални медијски „мрак“, то је свима јасно…! Али ипак… у том мраку има „зрачка светлости“ у виду Радија и другог програма Радио Београда и емисије која се зове…

АТЛАНТИС
veOacSw

А ту емисију уређује и води госпођа Биљана Ђоровић. Емисија иде сваке недеље у 17 чсова. и траје сат времена….

Почните да слушате ту емисију, јер она је „храна“ за душу и разбиструје ум том изманипулисаном, и надасве пониженом човеку и даје му шансу и снагу да прогледа…!

Колико само ми имамо паметних и часних људи…!

Слушајући говоре тих људи у АТЛАНТИСУ деси се да ми крену и сузе, све се то некако деси само од себе и после као да ми падне неки терет са душе осећам се прочишћенији и снажнији да издржим све животне недаће…!

Осим тих људи који гостују у АТЛАНТИСУ и госпођа Биљана Ђоровић, као водитељ и усмеривач разговора, својим бритким и јасним коментарима такође „скида паучину са очију“

Навешћу вам неке од наших елитних и паметних људи који чешће гостују а АТЛАНТИСУ и од којих заиста имате шта чути, то су:

1. професорка Љиљана Богоева Седлар

 • Та госпођа са благим, али јасним гласом и мислима,  прави је мелем за душу и ум око раскринкавања лажи у Светској политици и Култури…!

2. проф. Милан Брдар

 • Разобличује суштину лажи, хипокризије, неморала и лицемерства најеминентнијих филозофа и интелигенције Европе уназад скоре 200 годиуна. Њихове филозофије и учења биле су „водиље“ развојног правца Европе и Света. То све имате и у професоровој најновијиј књизи „Узалудни Позив“.

3. проф. Велимир Абрамовић

 • Наш савремени метафизичар који налази решења за проблеме човечанства у споју науке и метафизике. По мени, он је најбољу суштински познавалац тајне нашег генија Николе Тесле и његовог генијалног дела и научних идеја, које тек треба да се развију…!

Набројао сам само неке од наших елитних људи који су гости те емисије, а има их још и почните да слушате АТЛАНТИС

 • Други програм Радио Београда
 • Недеља
 • 17часова.

12 реаговања to “АТЛАНТИС”

 1. Gordana Says:

  Nebojsa ti sve napises, a onda ja ostanem bez teksta.Zbog toga sto si ti sve vec rekao.A sada sam i nesto toliko pospana, da mislim da spavam i pisem.Moram da dezuram u ova glupa cetri zida. Ma icicu u selo da cuvam ovce, samo da ne budem vise ko u zatvoru. Na Staru planinu, Kazu da su tamo potrebni cobani i cobanice 🙂
  Tekst ti je dobar, ali moram jose jednom da ga procitam.Imam malog sarplaninca, samo tri meseca. 🙂

 2. Nebojša Says:

  E… ništa bolje nego kad čoban i čobanica čuvaju ovce,… puste ovce da pasu… a oni uživaju u prirodi… 🙂 … em oni srećni… em ovce na broju… 🙂

  Prvo ću da te naučim da rukuješ blogom, nije teško, pa te onda ovlastim da budeš drugi administrator na njemu, a to znači da ćeš moći kao i ja, da se uloguješ kad želiš, napišeš tekst,objaviš, a kad ja nisam tu, ako ima koimentara, ti ga „pustiš u etar…“ i sve tako…a?

  Danas sam slušao ATLANTIS, gostovala je gospođa LJiljana Bogojeva Sedlar i kao i uvek kada ona gostuje, bilo je divno slušati je, ta gospođa je pravi prototip pravog kreativnog buntovnika…!

 3. Žanka Says:

  Ćao Nebojša!
  Tragajući na Googlu da pronađem nešto o emisiji Atlantis i Ljiljani Bogojevoj Sedlar, naiđoh na tvoj blog. Jeste da si ga odavno napisao, ali valjda ćeš pročitati.
  Upravo sam slušala Atlantis. Činim to redovno već nekoliko nedelja i oduševljena sam. Sada traje serijal o Šekspiru sa prof. dr Lj. Bogojevom Sedlar. Priča je fantastična, tako dobro tumači stvari, posmatra ih iz raznih uglova. Zaista je uživanje slušati i nju i voditeljku.
  Žao mi je samo što se ovakve emisije ne reemituju (ili ja ne poznajem dovoljno situaciju?), za slučaj da ne mogu da ih čujem nedeljom. Ili kad bi se mogle naći na netu.
  Da li ti imaš neku info da li će to biti moguće u neko dogledno vreme.

  Hvala za dobar blog. Može se mnogo saznati iz ovih tvojih priča.

  Ćao
  Puno sreće
  Žana

 4. Nebojša Says:

  Ćao Žana!

  Da,profesorka Sedlar je sjajna žena,kao i voditeljka Biljana sa svojim nadopunjavajućim komentarima,njih dve su sjajan tandem!

  Profesorka Sedlar je fantastičan besednik i pričajući nam o univerzalnom Šekspiru i njegovim delima, možemo da saznamo o mnogim stvarima i u današnjem vremenu,eri globalizacije,jer, sve je isto,samo je manipulacija danas poprimila perfidniji oblik,ali uz pomoć profesorke mi možemo da otkrijemo i to, i da iz raznih uglova sagledamo neku istinu,ili laž,da je razobličimo…

  Profesorka nam otkriva da u sveopštem padu vrednosti i suštinska umetnost gubi,jer danas dominira umetnost i kultura „đubreta“, gde se od trivijalnosti i morbidnosti naklapa neka „umetnost“,a istinske vrednosti se preokreću u trivijalnost i morbidnost,jer poznati režiser „ima svoje viđenje“. I mada ljudi vide da je sve to bolesno,da su sve to glupost,laži…“svi aplaudiraju“….svi su se prodali,i režiseri, umetnici,glumci,pozorišta ,a i publika,…nadopunjuju se lepo i prave „zatvoren krug“…

  Naravno,nisu se baš svi prodali,poput Biljane i profesorke Sedlar, postoje još nekolicina retkih intelektualaca i individua kod nas kojima je preča istina nego „ugled i položaj u društvu“…

  Njih možeš pronaći i na mom blogu…

  Profesorka nam otkriva da manipulacija u kulturi i sferi umetnosti nije slučajna,sve se to planski i sinhronizovano radi u kulturama mnogih društava,uporedo sa manipulacijama na političkom polju i polju informacija ,jer se želi stvoriti jedan informativno-totalitaran i hermetički zatvoren „koncentracioni logor“ na planeti,gde će sve „istinske“ vrednostibiti unapred biti zadate od vladara planete,čak i kako da „razmišljaš“, i ako se slučajno „usudiš“ da zaista razmišljaš svojom glavom,van „utabane šeme“…jao tebi,neće te ubiti ili spaliti kao „vešticu“, što su radili u prohujalom srednjem veku,ali proglasiće te ludakom i strpati te u ludnicu,a budale će ti se smejati…

  Imao sam dve snimljene emisije iz serijala o Šekspiru,nameravao sam da ih objavim na blogu,ali mi je juče krahirao Windows.Podigo sam ga ponovo,ali prethodno sam nesmotreno obrisao sve podatke sa hard diska na kome su bile i te dve emisije,a zaboravio sam da ih prethodno narežem na disk.To je sve od premora radom na internertu,popustila mi koncentracija.

  No,zamoliću gospđu Biljanu da mi pošalje audio snimke celog serijala, pa da sve to postavim na blogu,da se to sluša i skida…

  Inač, Žanka, u rubrici „Atlantis“ ima već postavljena jedna emisija u kojoj je gost bila profesorka Sedlar,a to možeš pogledati ovde.

  Da,emisije iz ATLANTISA se reemituju,Biljana to radi, i verovatno će se serijal o Šekspiru nekada ponovo emitovati,kad već prođe neki period,ali, nezna se kada.

  No, kažem,velika je verovatnoća da će mi gospođa Biljana izaći u susret i da će mi poslati serijal,tako da će on biti dostupan za slušanje svakoga dana,a i moći će da se ti audio klipovi skidaju i da se posle narežu na CD.

  Hvala ti Žanka na komplimentima za moj blog,to me raduje.

  Puno te pozdravljam,
  ćao…

 5. Žanka Says:

  Ćao Nebojša!
  Baš mi je drago što si mi odgovorio na post 🙂 . Izvini što ranije nisam pisala, u međuvremenu nisam izlazila na Net.
  Hvala za detaljne informacije, zaista je dragoceno imati mogućnost slušati ovakve emisije više puta. Zaista bi bilo dobro ako bi mogao da dobiješ od gospođe Biljane snimke celog serijala.
  Veoma mi se dopada to što često kometarišeš emisije Atlantisa. Molim te čini to i u buduće uvek kada ih slušaš. Ako ne budem mogla na drugi način da ih čujem bar ću moći da pročitam na tvom blogu.

  Potpuno se slažem sa ovim što si govorio o manipulaciji. Ko zna, da nismo doživeli sve ovo što smo doživeli u poslednjih 15 – 20 godina možda nam ta (svakodnevna) manipulacija i ne bi bila tako očigledna.
  Kad smo već kod te teme, pre izvesnog vremena sam čitala jednu odličnu knjigu o toj temi – „Manipulacija svesti“ Sergej Kara Murza. Za sada je izašla samo prva knjiga ali se uskoro očekuje i druga u kojoj ovaj vrsan ruski intelektualaca više govori kako se zaštiti od manipulacije. Knjiga je sjajno pisana, kroz mnogo primera kroz koje možeš, pored glavne teme, da pratiš (primarno) život u Rusiji, šta im se sve dešavalo tokom 1990-tih, ali i pojedine teme iz oblasti nauke, političke doktrine (na Zapadu) i td. Zaista sjajna knjiga. Toplo preporučujem ako je nisi do sada čitao.

  Puno sreće i nastavi sa dobrim temama.

  Ćao
  Žana

 6. Nebojša Says:

  Ćao Žana!

  Pa dobro,gde si ti…? 🙂

  Šalim se malo, nema šta da se izvinjavaš, odgovori kada možeš i shodno svom slobodnom vremenu, a i nije baš preporučljivo biti non-stop na netu, jer čovek može postati i zavisnik od interneta, „netoholičar“ i eto nove muke…

  Drago mi je da ti se sviđa moj blog, a što se tiče ATLANTISA,ovde ćeš moći da nađeš neke sadržaje iz te dragocene emisije, a možda i celog serijala o Šekspiru, videćemo…

  Da, ja često komentarišem emisije iz Atlantisa, bez obzira što postavim audio klip gde ljudi mogu sve sami da lično čuju o čemu se radi, jer smatram da ne bi bilo loše da ljudi prethodno imaju i neke informacije o dotičnoj emisiji, o čemu ona govori,i neki moj pogled na sve to, pa onda nek se opredele na osnovu mog propratnog teksta da li će da slušaju ili ne, a drago mi je da se taj moj pristup tebi sviđa.

  Inače, našo sam nešto na netu o knjizi “Manipulacija svesti” od Prof. Dr Sergeja Georgijeviča Kara-Murza.
  To možeš videti ovde, tako da i ostali mogu da saznaju nešto o toj knjizi i autoru.

  Nadam se da ću naći načina da ta knjiga dođe u moje ruke.

  Manipulacija je postala očigledna,jer manipulanti već godinama vrte jednu te istu šemu i sistem manipulacija i obmanjivanja,sve se već tako „izlizalo“, da je više nemoguće ne zapaziti to, ali treba se i odupreti tome, ne samo zapaziti, zapažanje je prvi korak ka istini…

  Internet je za sada jedini slobodan izvor informacija gde se ljudi mogu informisati o raznim manipulacijama i zaglupljivanju masa,gde ljudi mogu čuti istinu i pre svega neku laž razobličenu do „gole kože“, bilo da je ta laž globalna ili lokalna, ali u suštini danas je sve globalno,jer na svakoj tački zemljine kugle se odigravaju isti procesi koji se bez poteškoća internetom mogu informativno širiti „brzinom munje“…

  Nego, Žana, imam jedan predlog za tebe…

  Nudim ti da budeš autor na mom blogu, gde bi s vremena na vreme napisalia neki svoj tekst u okviru tema koje moj blog obrađuje. Eto, možeš početi sa „Manipulacijom svesti“ od pomenutog autora, ili nešto drugo,po tvom izboru.

  Samo je potrebno da mi pošalješ tekst na mojoj E-mail adresi koju možeš pronaći gore na vrhu bloga, u rubrici “Kontakt”.

  A naravno može ti, kao i kod ostalih autora koji pišu na mom blogu,biti objavljena i lična fotografija,na levoj strane bloga u rubrici „Autori“, ili neka druga slika koja bi te predstavljala,kao neki tvoj „avatar“. Tako da kada neko klikne na tvoju sliku, ili avatar, odmah dobija sve tvoje tekstove koje imaš na mom blogu.

  Moja primarna ideja je da na mom blogu ne pišem samo ja, već i ostali ljudi sličnog opredeljenja, što se da zapaziti kada se pregleđuje i čita moj blog.
  Dakle, u načelu,da to bude jedan mali informativni centar gde bi se širila istina i raskrinkavala laž, manipulacija…

  Ali naravno, ima mesta i za dosta drugih tema koje se tiču neke istine, a ima mesta i za poeziju, umetnost, šalu, muziku…

  Bilo bi mi drago da postaneš autor na mom blogu, jer predstojeća era je era žena, pošto je „muška filozofija života“ potpuno krahirala i dovela svet do ruba propasti…

  Dakle…Žana…?

  Puno te pozdravljam i budi pozitivna kao što jesi.

  Ćao,
  Nebojša

 7. Žanka Says:

  🙂 Hm, čini se da ovog puta stižem na vreme 😉 .

  Nebojša, što se tiče knjige, ako si zainteresovan ja bih mogla da skeniram knjigu ovih dana i da ti je prosledim na mail, najverovatnije u PDF-u. (moram još da vidim koliko će obuhvatiti memorije).
  (S obzirom da si ti veoma velikodušan prema svojim čitaocima ovo bi bio jedan mali gest s moje strane 🙂 )

  Što se tiče pisanja na tvom blogu, pa, ne znam. Nešto u poslednje vreme slabo se bavim pisanjem, ali, kako se ono kaže – Nikad ne reci nikad 🙂
  Možda ću iznaći neku interesantnu temu koja bi me zaokupirala, da li o manipulaciji ili, što mi se iskreno više sviđa, ako bude neke lepe poezije, nešto što me inspiriše.
  Videćemo.

  Čućemo se u svakom slučaju.

  Ćao i sve najbolje

  Žana

 8. Nebojša Says:

  Da,Žana,ovoga puta si bila brza 😉

  E,hvala ti na tome što si se zauzela da skeniraš knjigu i da mi je pošalješ na mejl,pa da je skinem i pročitam.Tako ćeš dati svoj doprinos sa tom knjigom, koju ću ja da postavim na blogu, da je i ostali skinu i čitaju.
  Kada je skeniraš pokušaj da je preneseš u Wordu,a daću ti sada linkove da preuzmeš jedan program koji kompresuje Word dokumente da imaju manje megabajta nego prvobitno, kada su urađeni u Wordu.
  Ovo je Program (3.44 MB.)
  ,a ovde je čarobni štapić (127 KB.) za „funkcionisanje“ programa 😉

  Ti sad vidi,ako knjiga ima manje megabajta u Wordu,ti je pošalji u Wordu,ili u pdf-u ako bude imala manje megabajta u „.pdf“ formatu.
  Na taj način si već počela da daješ udela na mom blogu,a kada nađeš shodno i imaš inspiraciju za pisanje,ti napiši neki tekst na temi koja te najviše preokupira,a svakako da može i poezija,neka pesma,jer uviđam da pišeš i pesme.

  Primi puno pozdrava i želim ti sve najbolje.
  Nebojša

 9. Žanka Says:

  Ćao Nebojša!
  Nisam te zaboravila, na brini 🙂
  Pogledaj mail, tamo sam ti napisala opširnije. (Nisam ispisala naslov u mail-u pa ti ovako javljam za slučaj da ga previdiš).

  Ćao, čujemo se kasnije.
  Žana

 10. Nebojša Says:

  Ćao Žana…!

  E,sada sam došo iz grada i video mejl,sada ću da ti odgovorim.
  Pozdrav,

  Nebojša

 11. Nebojša Says:

  Imam sve emisije iz serijala o Šekspiru,ima ih 12,samo još očekujem uvodni tekst od gospođe Biljane Đorović,i zatim objavljujem sve,jer je zaista bilo veliko interesovanje za serijal dok se emitovao u Atlantisu,a sada će svi moći to ponovo da prate,da skidaju,ceo serijal,jer možda su nešto propustili…

 12. Pavle Says:

  Cao Zanka , evo slucajno naidjo na ovaj blog.Vidim da se kao i ja bavis proucavanjem manipulacije i informacionog rata.
  Ja sam citao knjige od Kara Murze na ruskom,a znao sam da ima prevedeno na srpski, sad sam slucajno nasao inace je napisao mnogo genijalnih knjiga kao sto je Demontaza naroda i druge.
  Ne znam koliko citas na ruskom, inace bi bilo dobro da je sve od njega prevedeno, vidim da imas skeniranu knjigu na srpskom , a video sam da je izasao i drugi deo pored prvog nekih 500 strana , bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi to mogla posalati.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: