Феномен ЛЕМИНГА


Свуда код нас у Србији,а наравно и у целом Свету, постоје људи који су попустили под утицајем Владиних, телевизијских и других „експерата“ и пали у хипнотички транс, јер сматрају ове за ауторитете којима треба веровати. Ненавикнутим на то да сами размишљају својом главом.То се догађало код нас и у Комунизму, и у Слобином режиму,а итекао се догађа и у овом Петооктобарском периоду. Не постоји истина која може да наруши њихова предубеђења и условљене реакције. Такви ће чак негирати и оно што виде својим властитим очима,или ће пак,негирати очигледне чињенице о некој истини,или превари,а што се увелико могло сазнати мојим писањем и указивањем на очигледне преваре,безакоње и неморал кроз текућу „приватизацију“ РТБ-а. Или пак, још релевантније, шире,дубље, егзактније и пре свега стручно-експертско писање господина Бранка Драгаша на свом сајту, о многобројним и невиђеним преварама и пљачкама Петооктобарског Режима Привреде Србије,од када је ДОС дошао на Власт . Индивидуе које су тако условљене, могу само да као папагаји понављају мишљења која су им сугестијама споља, имплантирана у њихову свест. Као код компјутера. Последица тога је да су милиони мозгова данас редуковани на интелектуални ниво једног ЦД плејера који врти један имплантирани диск, дизајниран од спољашњих сила којих овај уопште није ни свестан. Они онда постају жртве психолошког стања познатог као “Леминг Синдром”. Леминзи су мали пацови познати по томе што прате један другог кад се строваљују са планинских литица у амбис. Лемингарство је један подмукли психички феномен који је присутан код већине сисара, а може се приметити како код обичних људи тако и код најобразованије интелектуалне елите!

Лемингарство није интелектуални феномен – него психолошки !!! Због тога ни једна социо-економска класа није успела да остане имуна његовом задављујучем ефекту ! Универзитетски професор може да буде леминг исто толико колико и модом опседнута тинејђерка,или неки синдикалац који мисли да у случају РТБ-а све зна… и да је „посисао“ сву мудрост света! Први слепо прати последњу теорију која је “у тренду”, ова друга само прати последњи модни стил…док овај трећи прати званични курс Владе Србије и путева ка „Евроатланској интеграцији!“ Да ли има неке разлике? Не,никако не…!

Ниједно од њих троје не може да се одбрани од силе природе. Сила стапања појединца са својом социјалном средином може да буде несавладива. За човека – леминга, логика која стоји иза неке мисли није битна толико колико је битан ауторитет или популарност онога ко ју износи! Човек се као и леминг социјално понаша, а другачије ни не може. Природно, свака индивидуа мора да има ту особину, јер у супротном не би се могао предузети ни најмањи корак према људској цивилизацији. Лемингарство је једна потребна социолошка особина за очување друштва, један урођени инстикт код већине људи. Међутим, као код свих природних феномена и тај се може користити у штетне сврхе. Исти леминг ефекат који омогућава масама у једном праведном друштвеном систему да направе један заједнички напредак, може истовремено у у једном неправедно вођеном друштву, да учини масе неспособним за објективно расуђивање!

Ово што сам све до сада писао о РТБ-у на СТИНС-у , Бору 030 и на форуму „Бор-град“ сигурно неће бити леминзима ни од какве користи, зато што је за леминге негирање и ниподаштавање, фундаментални одбрамбени механизам којег они користе не само ради своје заштите од неугодне стварности,у нашем случају организовани криминал од Стране Владе Србије кроз „приватизацију“ РТБ-а Бор, него и да потврде своју лојалност својим претпостављенима, а то може да буде и „утврђен и званичан релевантни став у који се папагајски верује…“ Њихова веровања и ставови морају по сваку цену да буду на “правој” страни! Леминзи једноставно не могу да поднесу терет одговорности, или нелагодност у друштву, која иде заједно са тим кад човек почне да размишља независно од осталих. Они су једино способни да понављају оно што чују на телевизији или прочитају у новинама. Леминзи не само да ће користити сву своју енергију да се заштите од утицаја који могу да промене њихове догме, него се неће либити ни да нападну оне који доводе у питање њихова веровања, што имамо недвосмислен пример око комплетне ситуације око РТБ-а! Леминзи се ужасавају од помисли да их неко назове екстремистима или теоретичарима завера. Оно сто је иронично, исти ти леминзи који исмејавају све теорије завера, су први који „сажзваћу“ најбесмисленије теорије и преваре, које се могу замислити,па чак и тако просте, очигледне преваре попут ове око РТБ-а… а кад су ове представљене од стране владе и режимских медија!

Леминзи… марш из овог града!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: